Begraafplaats

Oud-Kralingen

De begraafplaats ligt rond en voor de plek waar tot 1842 de kerk van het voormalige dorpje Kralingen stond. Door veenafgraving is het dorpje verhuisd, maar de begraafplaats bleef en is later uitgebreid. Het fundament van de kerk is nog zichtbaar. Met recht een historische plek voor vele Rotterdammers, getuige ook de graven van eertijds bekende Rotterdamse families.

Oud-Kralingen is eigendom van de Hervormde Gemeente Kralingen, onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland. Maar hier mag iedereen zijn of haar laatste rustplaats vinden, ongeacht kerkelijke of andere  afkomst.

 

Vanaf het einde van de 20e eeuw zien we een herwaardering van lang bestaande waarden, een nieuwe bezinning ook op het thema van de dood en de beleving daarvan door de nabestaanden. Het overlijden van een dierbare geeft een emotionele schok, die het soms moeilijk maakt om beslissingen over de uitvaart te nemen.

Natuurlijk zal uw uitvaartverzorger u graag adviseren en misschien zijn de wensen van de overledene bekend, zodat u daarin een leidraad kunt vinden. Hoe het ook zij, u zult keuzen moeten maken.

Daar kan deze site u bij helpen, we beschrijven een aantal mogelijkheden die de begraafplaats Oud-Kralingen biedt voor een begrafenis.

Informatie

Begraafplaats Oud Kralingen
Laan van Oud Kralingen 1
3066 HA  Rotterdam
Telefoon 010 - 220.27.00
Fax: 010 - 220.19.05
e-mail: oud-kralingen@hetnet.nl

(c) 2007 Remy Stibbe